Gitar Akordu Neden Bozulur?

Gitar AkordNeden gitar akordu bozulur?

Gitarınızın ya da herhangi bir enstrümanın akordunun doğru olması, sizin doğru seslere kulağınızı alıştırabilmeniz için son derece önemlidir.

Egzersiz yapmaya başlamadan evvel ya da bir şarkıyı çalmaya başlamadan önce mutlaka gitarınızın akordunun doğru olup olmadığını kontrol edin. Çünkü akordu bozuk gitarla yapacağınız her şey sizin kulağınızın sesleri yanlış öğrenmesine sebep olacaktır.

Gitara yeni başlayan arkadaşlarımız bir önceki gün akordunu doğru yaptığı enstrümanının bir gün sonra aynı şekilde kendisini muhafaza edeceğini düşünürler ve böyle çalışma yaparlar. Bu son derece yanlış bir düşüncedir.

Gitarın akordu birçok sebepten dolayı bozulabilir. Gitarın fazla hırpalanması gitarın sert kullanılması ve buna bağlı olarak tellerin esnemesi, gitarın akord mekanizmasının etrafa çarpması, akord mekanizmasından kaynaklanan arızalar, yeni tel takılması sebebiyle henüz tellerin tam oturmamış olması, gitarın akordunun bozulmasına sebep olabilecek başlıca unsurlardır. Bu sebeple çalışmaya başladığınızda gitarı hem akord aletiyle, hem başka bir müzik aletinden bir notayı referans alarak akor etmeniz yararınıza olacaktır.

Gitar Akordu Nasıl yapılır?

Gitar Kursu İzmir

, ,