Nasıl Kısa Sürede Gitar Çalmayı Öğrenebilirim ?

Günümüzde bilindiği üzere müthiş bir tüketim çılgınlığı hakim, durum böyle olunca hepimiz istediğimiz bir şeyi nasıl daha hızlı gerçekleştiririz, nasıl daha kısa sürede başarırız? Bunun yolunu araştırıyoruz. Gitar kursu İzmir yazımızda gitar çalmanın püf noktalarına değindik! Sizde aşağıdaki önerilerimize uyarak daha hızlı ve sağlam şekilde gitar çalmanın kolay yollarına erişebilirsiniz. J İşte gitar çalmanızı kolaylaştıracak ipuçları;

Gitar Çalmanın Püf Noktaları

1-) Günlük çalışmanızı aksatmadan yapın.
Yoğun olabilirsiniz, çalışıyor olabilirsiniz ancak sevdiğiniz istediğiniz şeylere de emek harcamalı ve vakit ayırmalısınız. Ancak kimse sizden bir makine gibi günde 10 saat çalışmanızı beklemiyor ve bekleyemez de! Dolayısıyla en yoğun gününüzde bile gitarınızı elinize on-on beş dakikalığına elinize almanız bile parmak hafızanızın gelişmesine ve daha rahat gitar çalmanıza inanılmaz katkı sağlayacaktır.

2-) Akortsuz gitarı çalmayın!
Bu hangi müzik aleti olursa olsun hiç fark etmez. Eğer ki o enstrümanın akordu problemliyse size doğru tınıyı vermeyecek ve kulağınızın sesleri algılamasına olumsuz etki edecektir. Bu yüzden muhakkak çalışacağınız gitarın seslerin doğru sistemde akortlanmasına ve seslerin düzgün çıkmasına dikkat edin.

3-) Metronomla etütlerinizi, parçalarınızı kusursuz hale getirin.
Daha adım atmayı öğrenmeden koşmak nasıl zorlu hatta imkansız olacaksa, yavaş çalışmadan bir etüdü ya da parçayı bir anda hızlı bir şekilde çalmak aynı şekilde zor olacaktır. Bu yüzden bırakın çalışmalarınızı metronom yönlendirsin ve kendinize ulaşacağınız bir hız sınırı belirleyin ve bu tempoya ulaşana kadar adım adım, temponuzu arttırın ve sindire sindire tüm etütlerinize ve eserlerinize aynı yöntemi uygulayın.

4-) Çalışmalarınızı kayıt altına alın.
Çoğu zaman çalışmalarımızda ufak ancak değiştirildiğinde belirgin farklılıklar yaratan noktalar olmaktadır. O an odağımızın başka yerde olması sonucunda bu noktaları es geçebilir ya da gözden kaçırabiliriz. Bu tip durumların önüne geçmek amacıyla her çalışmanızı kayıt altına alın ve çalışma sonrası ses kaydınızı değerlendirin, yanlış noktalarınızı belirleyin ve bu eksikliklerinizin üstüne giderek sorunu kökten çözüme ulaştırın. Kısacası kendinize dışarıdan bir göz gibi bakmayın öğrenin!

5-) Tüm müzik türlerini dinlemeye özen gösterin.
Kulağınıza, beğeninize belli başlı müzik türleri hitap ediyor olabilir, elbette bu gayet normal. Ancak çalım stilim alışılmışın dışında olsun, standarttan ayrı olarak farklı bir şeyler ortaya koymak istiyorum diyorsanız mutlaka playlistinize farklı müzik türlerini de ekleyin ve bu müzik türlerini de gerek solo olarak gerek eşlik olarak çalmaya çalışın. Çalım tarzınızdaki değişikliğe kendiniz bile şaşıracaksınız!

6-) Özgünlüğe doğru ilk adımını atın ve doğaçlama çalışmalarına başlayın!
Doğaçlama bir gitaristin mutlaka bir fikrinin bulunması gereken bir alandır. Sizde belli kuralları öğrenip, hemen farklı notaların birbirleriyle olan ahengini keşfetmeye çıkın ve doğaçlama çalışmalarını başlatın. İlk başlarda çok sıradan melodiler ortaya çıksa da zaman içerisinde hakimiyetinizin artmasıyla birlikte ortaya çıkardığınız melodilerden çok büyük bir haz alacağınızın garantisini veriyoruz. Gitar çalmak istiyorsanız ancak hala başlamadıysanız sizde gitar çalmayı öğrenmek için ilk adım ı atın ve isteklerinize yön verin!

Kısa sürede solo atmanın yolu gitar dersi İzmir !

İzmir gitar kursu ile kısa sürede hayalini kurduğunuz seviyeye geleceksiniz.

,