Gitar Kursu İzmir Bilgi

İzmir’de Gitar dersi alabileceğiniz kafa dengi, eğlenceli ve profesyonel bir gitar kursu arıyorsanız bu yazıda fazlasını bulacaksınız. Yazımıza gitar kursu izmir aramasıyla ulaştınız, ve gitar kursuna dair bilgi edinmek istiyorsunuz o zaman doğru adrestesiniz.

Gitar 15 yüzyıldan bugüne gelen telli ve perdeli bir enstrümandır. 15 yüzyıldan bugüne gitar bu şekliyle ulaşmamıştır. Bu süreç boyunca kimi virtüöz veya uzmanlar gitara eklemeler ve çıkarmalar yapmışlardır. Yani gitar ilk icat edildiğinde bu halde değildi. Gitarın nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı ile ilgili net bir bilgi elimizde bulunmamaktadır. Kimi kaynaklara göre ispanya bölgesinde ortaya çıkmış kimi kaynaklara göre ise atası Orta Asya’dan kopuz adlı enstrümandan türemiştir. Ancak nereden ortaya çıkarsa çıksın şuanda gitar evrensel bir kimlik almış ve dünyanın en popüler enstrümanıdır.

Gitarın bu kadar popüler olmasını tetikleyen birkaç unsur bulunmaktadır. Bunlardın başında hem solo hem de eşlik enstrümanı olarak kullanılabilirliği gelmektedir. Pek çok müzik türünde gitar bu iki amaçtan biri için sırıtmadan kullanılmaktadır. Bir diğer etken ise kolay elde edilebilirliği ve taşınılabilmesidir. Hatta eski dönemlerde gitar için küçük piyano da denmiştir.

Gitar müzik dünyasına bir devrim gibi damgasını vurmuştur. Şuanda var olan bir çok müzik türünün ortaya çıkmasında ön ayak olmuştur. Örneğin şuanda bir çok türün atası sayılan blues ele alındığında Amerika’da ki düşük gelirli ve köle afro-amerikalı toplumlar piyanoya göre daha ucuz ve taşınabilirliği olması bakımından gitarı elinden düşürmemişlerdir. Zaman bu siyahi insanlar yaşadıkları zulmü müzikle dışa vurum yaparak isyanlarını bildirmişlerdir. Blues bu isyanın bir parçasıdır. Bu isyan zamanla insanlık tarihini değiştirecek devrimlerin gerçekleştirmiştir. Bu açıdan ele alındığında bir enstrümanın gücünü yabana atmamak gerektiğini vurgulamak gerekir.

Gitarın çeşitlere ayrılması teknolojinin gelişmesi ile gerçekleşmeye başlamıştır. Elektriğin gelişimi ile ortaya elektro gitar ortaya çıkmıştır. Elektro gitar ile gitar gittikçe popüler bir enstrüman halini almış ve 60’lara damgasını vurmuştur. Elvis Presley, Chuck Berry gibi isimlerin elektro gitarı daha eğlenceli ve yaratıcı kullanmasıyla döneme damgasını vurarak müzik dünyasında mihenk taşı olmuştur.

Daha sonra müzik çeşitlerinin çoğalması ile ihtiyaca karşılık olarak çeşitli gitar çeşitleri ortaya çıkmıştır. Klasik Gitara göre daha parlak ve sert bir tona sahip olan akustik gitar elektro gitar kadar damga vurmuştur. Daha sonra 12 telli gitar, perdesiz gitar gibi gitar türleri Gitar çatısı altındaki enstrümanın ününe ün katmıştır.

Gitar eğitimleri temel olarak gitar tutuşu birey oturuşu ile başlamaktadır. Doğru tutuş ve oturuş gitar çalarken zorlanmadan ve verimli bir şekilde ilerlemenin anahtarıdır. Doğru tutum elde edildikten sonra sağ el ve sol el egzersizlerine geçilmektedir. Bu egzersizlerde ki temel amaç gitar çalarken parmaklarla perdelere daha düzgün basarak çalarken cızırtının önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Başlangıçta verilen bu egzersizler temek egzersizler olarak adlandırılmaktadır. Bu temel egzersizler tam ve eksiksiz bir biçimde yapılması oldukça önemlidir. Aksi halde gitarda ilerlemeniz ile daha çok güçlük çekecek ve ileri ki seviyelerde daha zorlanacaksınız. Bunun akabinde gitardan soğuyabilir hatta gitarınız bir ev süsü olma yolunda bir köşeye atabilirsiniz.

Gitar eğitimi İzmir daha sonra nota ve armoninde eklenmesi ile parça çalımı gitar tekniklerinin işlenmesi ile devam edilmektedir.

, ,